, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστική η πρεμιέρα «Cavalleria Rusticana» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου

Αποθεώθηκε χθες από το κοινό η όπερα του Pietro Mascagni «Cavalleria Rusticana» που αποτελεί την κεντρική παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Οι θεατές που είχαν κατακλύσει χθες το βράδυ την εσωτερική αυλή του Επταπυργίου απόλαυσαν μια ποιοτικά άρτια παραγωγή και εξαιρετικές ερμηνείες. Στο φινάλε υπήρξαν αλλεπάλληλα encore με το κοινό να ανταμείβει με το πιο δυνατό του χειροκρότημα τους καταξιωμένους καλλιτέχνες.
«Ανάμεσα στους εκατοντάδες θεατές ήταν πολλοί τουρίστες οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν με την όπερα αλλά και την σύνδεσή της με το υπέροχο μνημείο του Επταπυργίου», είπε η
πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.
Ο σκηνοθέτης Αθανάσιος Κολαλάς σημειώνει ότι «Το κοινό έγινε ένα με τους καλλιτέχνες. Ορχήστρα, σολίστες και χορωδία τράβηξαν μαζί τους σχεδόν 700 θεατές και τους έκαναν μέρος της ιστορίας. Κρατημένες αναπνοές, συγκίνηση και αγωνία φανέρωναν ότι το κοινό πραγματικά βίωσε την παράσταση, πράγμα πολύ ξεχωριστό. Επρόκειτο για τις λίγες εκείνες περιπτώσεις που το κοινό γίνεται πρωταγωνιστής και συναισθηματικά λαμβάνει μέρος στην δράση».
Το μαγευτικό σκηνικό μετέφερε το κοινό σε ένα χωριό της Σικελίας όπου διαδραματίστηκε η τραγική ιστορία της Σαντούτσα και του Τουρίντου. Πάθος, προδοσία, εκδίκηση σε ένα έργο που αγγίζει το συναίσθημα, καθώς κουβαλάει όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου δράματος.
Πρόκειται για μια συναρπαστική θεματικά Όπερα, που γοητεύει ακόμα και σήμερα το κοινό με τον ρεαλισμό της και τα δυνατά συναισθήματα που γεννάει. Γράφτηκε στα 1889 βασισμένη στο έργο του Τζιοβάνι Βέργκα και αποτελεί πλέον έργο ρεπερτορίου σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα.
Η όπερα «Cavalleria Rusticana» θα παρουσιαστεί επίσης στις 12, 14, 15 και 18 Ιουλίου (ώρα έναρξης: 21.30), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου, διοργάνωση και παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.
Συντελεστές
Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει η καλλιτεχνική της Διευθύντρια Ζωή Τσόκανου και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Κολαλάς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Eleni Calenos με την σημαντική παγκόσμια καριέρα και ο διακεκριμένος τενόρος Dario Di Vietri, δίπλα τους σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές με σημαντική πορεία στην ΕΛΣ αλλά και παράλληλα διεθνείς καριέρες. Lucia: Μαρία Βλαχοπούλου, Alfio: Γιάννης Σελητσανιώτης και Lola: Βιολέττα Λούστα.
Χορωδία: Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 18€, 25€, 38€. Προπώληση εισιτηρίων: https://cutt.ly/BirV3p και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), Δευτέρα και Πέμπτη 10.00- 15.00, Τρίτη και Τετάρτη 17.00- 21.00
Παραγωγή -διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.