, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγχώρεση δεν είναι οι δεύτερες ευκαιρίες: Συγχώρεση είναι να μην ξεχνάς!!!!

Είναι αδύνατο να περάσουμε τη ζωή χωρίς να βιώσουμε προδοσίες και χωρίς να πληγωθούμε.
Ποτέ δεν γνωρίζετε ποιος θα μπορούσε να στραφεί εναντίον σας όταν τον χρειάζεστε περισσότερο, είτε πρόκειται για σύντροφο, για μέλος της οικογένειας, ή ακόμα και για κάποιον που θεωρείτε φίλο.
Δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι δε θα σας πληγώσουν. Αλλά επίσης δεν σημαίνει ότι αποχωρείτε από τις σχέσεις και την κοινωνία εντελώς. Ζούμε και μαθαίνουμε και σύντομα όλοι συνηθίζουμε τη ζωή όπως είναι-εξαιρετικά άδικη. Αλλά το ερώτημα είναι, τι πρέπει να κάνετε αφού προδοθείτε;
Δεν χρωστάτε σε κανέναν δεύτερη ευκαιρία. Η πρώτη προτεραιότητα σας είναι ο εαυτός σας και η ψυχική και σωματική σας ευημερία.
Συγχώρεση δεν είναι οι δεύτερες ευκαιρίες.
Όταν αποφασίσετε να συγχωρήσετε κάποιον, μην το κάνετε επειδή είστε στενοί συγγενείς ή εργάζεστε μαζί και θα ήταν αμήχανο να μην το κάνετε. Κάντε το για να απαλλαγείτε από αυτή την κακή εμπειρία. Κάντε το γιατί θέλετε να απελευθερωθείτε από τις κακές αναμνήσεις που αναμφίβολα θα σας ρίξουν αν τις αφήσετε. Κάντε το και με τον τρόπο αυτό θα απελευθερώσετε τον εαυτό σας από την τελευταία σύνδεση που είχατε με αυτό το άτομο.
Η συγχώρεση είναι αυτό-θεραπεία.
Η συγχώρεση όμως μπορεί να είναι σκληρή. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πονάει, θα αισθανθείτε καλύτερα μόλις τελειώσετε με αυτό. Έτσι μπορεί πραγματικά να ξεκινήσει η θεραπεία. Συγχώρεση δεν σημαίνει να ξεχνάς!!!
Όταν ξεπερνάτε την κακή πρέπει επίσης να μάθετε να ξεπερνάτε και το άτομο. Μην τους αφήνετε να έχουν ρόλο στη ζωή σας. Το να βάζετε τον εαυτό σας πρώτο δεν είναι κακό. Το πιο ενοχλητικό και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό παράπονο που ακούω από τους συζύγους που απατούν είναι «Αν με είχε συγχωρήσει αληθινά, θα με άφηνε να επιστρέψω στη ζωή του».Γιατί ο άλλος πρέπει να υποστηρίξει τον γάμο και τον δεσμό σας όταν δεν σας ένοιαξε καν πριν τον θέσετε σε κίνδυνο;
Συγχώρεση σημαίνει ότι δεν κρατάτε κακία σε αυτό το συγκεκριμένο άτομο. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αγαπάτε όπως πριν.
 Από τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.