, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Γ. Ορφανού με τον πρόεδρο ττου ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρι Μπίλλια

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Ορφανός, συνεχίζει τις συναντήσεις με τους φορείς για την πλήρη ενημέρωση του όσον αφορά τα προβλήματα της πόλης. Σειρά είχε σήμερα ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας όσον αφορά το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Πάρις Μπίλλιας αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γ. Ορφανό του παράθεσε τα προβλήματα μιας πόλης που έχει την εικόνα από το σχεδιασμό που είχε γίνει το 1917 και κατέθεσε τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την επόμενη μέρα. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος που δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο της διοικούσας και συμφώνησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει ο ανασχεδιασμός της πόλης.

«Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για τη Δημαρχία, προχωράμε στις απαραίτητες επαφές για το σχεδιασμό προκειμένου να διαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση. Ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο και μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έχει γίνει από το 1990 για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικούς άξονες  στο πρόγραμμα μας. Πρέπει να σχεδιάσουμε την πόλη και να την προετοιμάσουμε για τη λειτουργία του μετρό. Όταν θα παραδοθεί θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο χώρος στον οποίο ανδρώθηκα επαγγελματικά και θα υπάρχει άμεση συνεργασία. Είναι κάτι που το έχω τηρήσει όλα τα χρόνια από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν έχω βρεθεί. Οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι δομημένες, εφαρμόσιμες και ταυτίζονται με τις θέσεις και το σχέδιο για την αλλαγή της αστικής εικόνας της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσουμε τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.