, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση με τον ΠτΔ θα έχει εντός της ημέρας ο Μητσοτάκης

Åõ÷Ýò ãéá ôï íÝï Ýôïò óôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëï áðü ôçí ðïëéôéêÞ, óôñáôéùôéêÞ, èñçóêåõôéêÞ êáé ðíåõìáôéêÞ çãåóßá ôçí ÄåõôÝñá 1 Éáíïõáñßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επικοινώνησε σήμερα στις 10:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα και από τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του ζητήματος ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο άμεση συνάντηση μαζί του, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.Η θέση, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκφράσει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει σήμερα κανένα δικαίωμα να προχωρήσει σε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια, όχι μόνο γιατί δεν στηρίζεται από το σύνολο της κυβέρνησής του, αλλά γιατί δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση των πολιτών. Ο ίδιος θα ξεκαθαρίσει, ότι για να επιτευχθεί μια συμφωνία, πρέπει να συναποφασισθεί και η τελευταία της λεπτομέρεια. Σε διαφορετική περίπτωση, η συμφωνία δεν ισχύει.

Από την οδό Πειραιώς, εκτός από την πάγια θέση για λύση ενιαία και συνολική (με αλλαγή του Συντάγματος, εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτισμού και με erga omnes χρήση), επισημαίνουν επίσης, ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» ούτε «μακεδονική ταυτότητα», ούτε «μακεδονική γλώσσα». Παράλληλα υπογραμμίζουν, ότι πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο, όταν θα έχουν εκπληρωθεί όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.