, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και Νέο Βουτζά

Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και το Νέο Βουτζά είχε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών τον ενημέρωσαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Συγκεκριμένα, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες.
Επίσης, τόνισαν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται, όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων και τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίρια.
Τέλος, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις έκτακτες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ώστε να μην επαναληφθεί μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυροπαθών και θα προσπαθήσει για την επιτάχυνση της υλοποίησής τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.