, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Ρίκερ με Κ. Ζέρβα

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.
Οι κ. Ρίκερ και Φλέγκερ ευχήθηκαν στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα κάθε επιτυχία καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει το νέο του ρόλο. «Προσμένουμε τη συνέχιση της ισχυρής συνεργασίας με την πόλη καθώς ανοικοδομεί τον κεντρικό ρόλο της στην “καρδιά” των Βαλκανίων», υπογραμμίζεται στη σχετική ανάρτηση.


Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις προξενικές αρχές και προσθέτει πως «υπήρξε γόνιμος διάλογος, που αφορούσε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της εκπαιδευτικής συνεργασίας αλλά και σε πιθανές επενδύσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στους κ. Ρίκερ και Φλέγκερ τα σχέδιά του για την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Ρίκερ στην Ελλάδα ήταν η Αθήνα, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.