, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με τον πρόεδρο του ΕΚΘ συναντήθηκε ο Γ. Λίλτσης

Η συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τον δήμο Παύλου Μελά, όταν η παράταξη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” αναλάβει τα ηνία της διοίκησής του με σκοπό την μείωση της ανεργίας που “καλπάζει” στην περιοχή αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Λίλτση και στελεχών της παράταξης με τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και τον ταμία, Παναγιώτη Παγώνη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και μέλη της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” συναντήθηκαν με τον κ. Τσαραμπουλίδη και συζήτησαν διεξοδικά το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με σκοπό τη δημιουργία, μετά τις εκλογές, ενός Ινστιτούτου και Εκπαιδευτικού Κέντρου Εργασίας στον δήμο Παύλου Μελά σε χώρο που θα παραχωρήσει στο ΕΚΘ ο δήμος και το οποίο θα υποστηρίξουν οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες του δήμου. “Η ανεργία στη δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στον δήμο μας καλπάζει. Πρέπει να καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για να την καταπολεμήσουμε και παράλληλα να ενισχύσουμε την εργασία” σημείωσε ο κ. Λίλτσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΚΘ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το πρόγραμμα της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από κίνητρα που θα δοθούν στους επιχειρηματίες.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη και επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρόμοιο με αυτό που λειτουργεί στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, στην δυτική πλευρά της πόλης. “Θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε εμείς την δομή αυτή που θα λειτουργήσει προς όφελος ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλονίκης” σημείωσε ο κ. Λίλτσης. “Υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας με το ΕΚΘ” συμπλήρωσε. Μέσω του Ινστιτούτου οι άνεργοι θα μπορούν να εκπαιδεύονται και να επιμορφώνονται συνεχώς ανάλογα με τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν για τη σωστή σύνταξη των βιογραφικών τους ή τον τρόπο κατάθεσης δικαιολογητικών για κάποια θέση του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Λίλτσης και τα στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” αναφέρθηκαν στην πρόθεση τους να αναζητήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την εκπόνηση πολιτικών και προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λίλτσης στους μακροχρόνια άνεργους και τους μεγάλους σε ηλικία άνεργους που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση και αδυνατούν να βρουν εργασία. Φυσικά, στην συζήτηση κυριάρχησε και το ζήτημα της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν δουλειά με καλές προοπτικές.

“Πρόθεσή μας είναι όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά να καταγράψουμε όλους τους ανέργους της περιοχής μας και μέσω ειδικού συστήματος που θα προμηθευτούμε να τους ενημερώνουμε για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που υπάρχουν στον νομό Θεσσαλονίκης” κατέληξε ο κ. Λίλτσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.