, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεκμετάλλευση θέλει τώρα ο Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ – «Λύση win-win»

Για συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ μιλάει τώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Κύπρος καταφεύγει στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις. Όπως και να έχει οι διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Κύπρο να καθίσει στο τραπέζι προκειμένου να μοιραστεί τα κοιτάσματα της ΑΟΖ με τους Τουρκοκύπριους. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Άγκυρα ξέρει να μοιράζεται το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται δίκαια και η απέναντι πλευρά.
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, ήταν οι εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει επίσης τους αρμόδιους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής όλων των κομμάτων -εκτός του ΚΚΕ, που αυτοβούλως δεν συμμετέχει και της Χρυσής Αυγής, που δεν προσκαλείται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.