, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής συμμορίας στη Θεσσαλονίκη- Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Στη σύλληψη επτά (7) μελών εγκληματικής συμμορίας που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προχώρησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς μεσημβρινές ώρες χθες (05-12-2018).
Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς (2 άντρες – 2 γυναίκες), ηλικίας από 17 έως 42 ετών και τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας από 32 έως 47 ετών, σε βάρος
των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση εγκληματικής συμμορίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, Περί όπλων, Περί αλλοδαπών και για Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σημειώνεται ότι, ένας εκ των μελών της συμμορίας είναι ήδη κρατούμενος, διότι συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2018, δυνάμει σχετικού εντάλματος του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και για ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος υπέρτερο των (75.000) ευρω, κατ΄εξακολούθηση και από κοινού.
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, στις περιοχές του Δενδροποτάμου και των Αμπελοκήπων, που χρησιμοποιούσαν είτε ως χώρους απόκρυψης είτε ως χώρους διακίνησης των ναρκωτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
* (11) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (632) γραμμαρίων,
* (1) περίστροφο,
* (2) πιστόλια κρότου – αερίου,
* (1) καραμπίνα,
* Φυσίγγια,
* (1) λειτουργικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης,
* (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
* (8) κινητά τηλέφωνα και
* Χρηματικό ποσό
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας της 21χρονης ημεδαπής, ως μέσα κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης των ποσοτήτων ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.