, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών

«Εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών από την τουρκική ακτή στη Χίο και από τη Χίο στην υπόλοιπη Ελλάδα θεωρείται ότι είναι ο 25χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου.
Ο 25χρονος βρίσκεται στη Χίο όπου και διαμένει σε μισθωμένο σπίτι, από το Νοέμβριο του 2018. Στη σύλληψή του οι αρχές οδηγήθηκαν με αφορμή το περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών το περασμένο Σάββατο, στο Εμπορειός της Χίου, όταν οκτώ από τους αφιχθέντες «εξαφανίστηκαν» από την ακτή για να βρεθούν αργότερα στο σπίτι του Παλαιστίνιου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας του Λιμενικού Σώματος, εμπλέκεται σε τέσσερα περιστατικά αφίξεων, οι οποίες μάλιστα γίνονταν με σκάφη πολυτελείας! Στους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν περνούσαν από τη διαδικασία της υποδοχής και της ταυτοποίησης ο Παλαιστίνιος παρείχε φιλοξενία και στη συνέχεια εφοδίαζε με εισιτήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.