, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ύποπτος για συμμετοχή στην ισλαμική οργάνωση Αλ Νούσρα 

Ύποπτος για συμμετοχή σε οργάνωση τζιχαντιστών συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε δομή μεταναστών της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 33χρονο από τη Συρία, πατέρα δύο μικρών παιδιών, ο οποίος σύμφωνα  με πληροφορίες συνελήφθη ύστερα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδώσει από τις αρχές του προηγούμενου μήνα οι ολλανδικές αρχές. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Ολλανδίας διώκεται για διεθνή τρομοκρατία και συγκεκριμένα για ένταξη στην ισλαμική οργάνωση Αλ Νούσρα.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε σήμερα στις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος και αναμένεται να κινηθούν διαδικασίες για να κριθεί εάν θα παραδοθεί στην Ολλανδία. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο δεν είναι γνωστό για ποιόν λόγο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς πηγές έλεγαν ότι έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στην Ολλανδία, όπου ζει η σύζυγός του. Από τον εισαγγελέα Εφετών αποφασίστηκε να μείνει κρατούμενος μέχρι τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσει για την παράδοσή του ή όχι στην Ολλανδία.

 

Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.