, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης με την Google για τον τουρισμό (ΦΩΤΟ)

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το πρόγραμμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού του Δ.Θεσσαλονίκης» πραγματοποιεί ο Δ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Google.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη εισαγωγής ψηφιακών δεξιοτήτων στον τουριστικό τομέα, η Google Ελλάδας παρουσίασε πριν 4 χρόνια το πρόγραμμα “Grow Greek Tourism Online”. Πρόκειται για δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια, προκειμένου να υποστηριχθεί και να  ενισχυθεί η διαδικτυακή παρουσία και ανάπτυξη του τουρισμού.
Μέχρι σήμερα, μέσα από την πρωτοβουλία GGTO, πάνω από 100.000 Έλληνες, στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού, έχουν εκπαιδευτεί δωρεάν σε ψηφιακές δεξιότητες, σε περισσότερες από 80 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Ο στόχος του GGTO είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως διεθνής τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέσω εκπαίδευσης σε βασικές αρχές και εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Παρών ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Google και δήλωσε πως είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης στην Αμερική. Επίσης, συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.