, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεχίζει τις έρευνες το Oruc Reis με κατεύθυνση πάλι το Καστελόριζο – Προαναγγελία νέας Navtex από τον Τουρκικό Τύπο

Την αποκάλυψη ότι το τουρκικό σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο και θα επεκτείνει τη Navtex έκανε σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, μετέδωσε η σελίδα skai.gr.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ορούτς Ρέις πλέει στην περιοχή εδώ και 10 μέρες. Από αύριο λήγει η Navtex και αναμένεται να παραταθεί. Σημειώνει δε ότι οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν νότια του Καστελόριζου, ανατολικά της Κρήτης και ανατολικά της Ρόδου.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, έχουν γίνει έρευνες σε έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στόχος είναι σχεδόν να τετραπλασιαστούν, να φτάσουν δηλαδή τα 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο χάρτης ναυσιπλοΐας στο marinetraffic.com δείχνει ότι το Oruc Reis κινείται αυτή τη στιγμή με ανοιχτούς τους πομπούς γεωγραφικού εντοπισμού του, με κατεύθυνση βόρεια – βορειοανατολική και με κατεύθυνση την περιοχή των δυνητικών ελληνικών χωρικών υδάτων στο Καστελόριζο.
Δείτε που βρίσκεται τώρα το τουρκικό πλοίο:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.