, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις η Ράικου: Υπήρξε άλλο πολιτικό πρόσωπο το οποίο πιθανώς να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis

υνεχίζει τις συνταρακτικές αποκαλύψεις η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου η οποία καταθέτει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Μετά από τα «βέλη» βέλη που εξαπέλυσε κατά του πρώτην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τώρα αποκαλύπτει ΄ότι πιθανώς να υπάρχει πολιτικό πρόσωπο πέραν αυτών που έχουν αναφερθεί το οποίο πιθανώς να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του κινήματος αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου  ανέφερε ότι σε  λίστα με εμβάσματα 118 εκατομμυρίων € από τη Novartis σε διάφορους παραλήπτες υπήρχε  το όνομα και η διεύθυνση ενός ατόμου που ταιριάζει με όνομα έλληνα πολιτικού, ο  όποιος ομως δεν είναι ανάμεσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα που ήρθαν άργοτερα στη Βουλή για διερεύνηση.
Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ της κ. Ράικου και του κ. Κεκέρογλου:
Κεγκέρογλου: Το Κίνημα Αλλαγής κ.Πρόεδρε ζητά να έρθει η λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατομμύριων € στην προκαταρκτικη επιτροπή.
Θυμάστε τώρα κ. Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές;
Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;
Ράικου: Ξεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ πάντως όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.
Κεγκέρογλου: Σε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;
Ράικου: Ναι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε
Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;
Ράικου: Όχι δεν ήταν από τους δέκα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.