, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συνταγή για πεντανόστιμο light dip που πάει με όλα

Σίγουρα, θα ήθελες να μπορείς να απολαμβάνεις ένα κρεμώδες dip χωρίς τύψεις αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά. Για αυτόν τον λόγο εμείς σου έχουμε την πιο γευστική χειμωνιάτικη συνταγή που θα λατρέψεις. Ιδανικό για δείπνα ή για κάτι εύκολο, σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο.

Συστατικά:

  •     1 γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
  •     1 φλιτζάνι κάσιους
  •     ¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •     2 σκελίδες σκόρδο
  •     2 λεμόνια, (το χυμό τους)
  •     ¼ φλιτζάνι ταχίνι
  •     1-2 κουταλιές νιφάδες τσίλι, για extra γεύση
  •     ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού
  •     ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού προθερμάνεις το φούρνο στους 180 ° C, κάλυψε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος. Τοποθέτησε τους κύβους γλυκοπατάτας στο ταψί. Άλλοιψε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε λίγο αλάτι. Άφησέ τις να ψηθούν στον φούρνο και αφού περάσου 35 λεπτά, προσθέτεις στο ταψί τα κάσιους. Επέστρεψε το ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι η γλυκοπατάτα να είναι ψημένη και τα κάσιους να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βάλε τη γλυκοπατάτα και τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τις νιφάδες τσίλι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.