, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συρία: Επτά άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό με ρουκέτες στην Ιντλίμπ

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε βομβαρδισμό του συριακού στρατού εναντίον περιοχής στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία παραμένει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια των τζιχαντιστών του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, τέθηκε σε εφαρμογή συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, και η Άγκυρα, προστάτιδα ορισμένων οργανώσεων ανταρτών που ελέγχουν τμήματα της Ιντλίμπ. Η συμφωνία απέτρεψε την έναρξη ευρείας κλίμακας επιχείρησης του συριακού στρατού εναντίον της επαρχίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ Ας Σαμ.
Στους επτά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ρουκέτες έπληξαν τη Χαν Σεϊχούν συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά και δύο γυναίκες, όπως ανακοίνωσαν η ΜΚΟ και η λεγόμενη πολιτική άμυνα (σ.σ. τα «λευκά κράνη», που δρουν σε περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες]) Άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.