, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συρία: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 51.000 παιδιά

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς, της ερυθράς, του πνευμονιόκοκκου και των επιπλοκών του, που περιλαμβάνουν μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού άρχισαν στις 7 Απριλίου στο δυτικό Χαλέπι, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε συνεργασία με τη συριακή ομάδα Ανοσοποίησης και τη Διεύθυνση Υγείας Χαλεπίου.

«Ο εμβολιασμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε περιοχές όπου το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, όπως στη Συρία. Μετά από πολλά χρόνια πολέμου, υπάρχουν παιδιά χωρίς καμία εμβολιαστική κάλυψη. Όλα τους κινδυνεύουν από πολλές ασθένειες, και μπορεί να παρουσιαστεί μια επιδημία» τονίζει η ιατρική συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη βόρεια Συρία, Δρ Μαρία Απαρετσίντα Ροντρίγκεζ Ράντο.

Η εκστρατεία κράτησε 10 μέρες και κάλυψε περισσότερες από 119 κοινότητες σε διάφορες πόλεις, χωριά και καταυλισμούς. Συνολικά, εμβολιάστηκαν περισσότερα από 51.000 παιδιά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.