, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει η προπαγάνδα της ΝΔ για την οικονομία

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο επτάμηνο του 2019, που αποικαλύπτουν νέα υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει ότι η πολιτική του σταθεροποίησε την οικονομία, αλλά και για να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης, της οποίας «η προπαγάνδα καταρρέει», όπως επισημαίνει.
«Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του 2019, επιβεβαιώνουν τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική έξοδο της  χώρας από την εποχή της κρίσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τόσο η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα όσο κι αυτή για τα έσοδα καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά επιπλέον σταθεροποίησε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» προσθέτει, και υπογραμμίζει πως «είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η προπαγάνδα της ΝΔ και του αρχηγού της, Κυρ. Μητσοτάκη, για τους “άχρηστους και ανίκανους” καταρρέει με πάταγο».
Όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνησ διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα. «Ό,τι και να υποστηρίζει η ΝΔ, η syrizaαλήθεια δεν αλλάζει: το παλιό πολιτικό σύστημα -η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-  οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους πολίτες στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε μια νέα περίοδο σταθεροποίησης και ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών» καταλήγει.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.