, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Μπακογιάννη με Βαρουφάκη – Απίστευτος διάλογος

Την Ντόρα Μπακογιάννη… έψεξε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στο βήμα, ο κ. Βαρουφάκης ξαφνικά σταμάτησε, καθώς, όπως είπε, η κυρία Μπακογιάννη μιλούσε συνεχώς.
«Μήπως σας ενοχλώ, κυρία Μπακογιάννη; Μιλάτε συνεχώς, αλλά είναι δικαίωμά σας» είπε εμφανώς ενοχλημένος προς τη βουλευτή της ΝΔ.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
– Μπακογιάννη: Μια ερώτηση έκανα
– Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε
– Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε
– Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς
– Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι
Ανεβαίνοντας στο βήμα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την κόντρα που είχε ανοίξει με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, αναφερόμενη όμως στην ουσία της τοποθέτησής του.
«Σε αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη Βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία, γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση» υπογράμμισε.
Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε ως απάντηση στη φράση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, στην ομιλία του, ανέφερε: «Κανένα Σύνταγμα δεν μπορεί να αποδώσει στους πολίτες δικαιώματα, όταν το κράτος είναι υπόδουλο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.