, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σόνια Σαουλίδου: Το ακρωτήρι των κοραλλιών

Τη Σόνια Σαουλίδου τη γνωρίσαμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.  Αυτό το Καλοκαίρι κάνει το εντυπωσιακό ντεμπούτο της στην αστυνομική λογοτεχνία με ‘Το ακρωτήρι των κοραλλιών’ από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.  Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με καταιγιστικές εξελίξεις, ολοζώντανους χαρακτήρες και πλοκή  που κάνει τον αναγνώστη να αγωνιά μέχρι την τελευταία σελίδα. ‘Το ακρωτήρι των κοραλλιών’ ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο εισβάλει στο φετινό μας καλοκαίρι δυναμικά.
Από πού άντλησες την έμπνευση για το βιβλίο;
Όταν διαπράττεται ένα έγκλημα πάντα το μυαλό μας πηγαίνει σε απέχθεια στο δολοφόνο, με θλίψη στο θύμα και τα συγγενικά του πρόσωπα. Πώς όμως είναι η ζωή των ανθρώπων που άθελά τους βρίσκονται από τη μεριά του δολοφόνου;  Σκεφτείτε τη συντριβή των γυναικών που μια μέρα ανακαλύπτουν πως ο μανιακός δολοφόνος της περιοχής είναι ο άνθρωπος που μοιράζονται το κρεβάτι τους τα βράδια, ο πατέρας των παιδιών τους. Πώς να νιώθει η μάνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή καμάρωνε για το παιδί της και μια μέρα δεν ξέρει που να κρύψει το κεφάλι της; Και γενικά στη ζωή δεν χρειάζεται να βιώσεις κάτι τόσο ακραίο για να πέσεις ξαφνικά από τα σύννεφα.  Αυτή η πτώση απ’ τα ψηλά με το κεφάλι, η σύνθλιψη της ψυχής αλλά και η επαναφορά του ανθρώπου έξω από το νερό στο οξυγόνο είναι σκέψεις που με φορτίζουν με συναισθήματα και θέλω να γράφω.
Λίγα λόγια για την πλοκή;
Στο ειδυλλιακό Κέιπ Κόραλ στη νοτιοδυτική Φλόριντα ο τυφλός κύριος Φρανκ Ντέλακρε με τη βοήθεια του τετράποδου Όλαφ θα εντοπίσει στο δασος το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Πρόκειται για το ένα από τα τρία θύματα ενός μανιακού δολοφόνου.  Στην ίδια πόλη ζει η Σοφία Έλιοτ που υποψιάζεται πως πίσω από τα αποτρόπαια εγκλήματα πρέπει να κρύβεται η σατανική ερωμένη του άντρα της. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε για την Πατρίσια Κλάους που θα παραδεχτεί τελικά πως μάλλον παντρεύτηκε έναν άγνωστο. Έναν άγνωστο που κι αυτή υποψιάζεται για τα χειρότερα. Οι δύο γυναίκες θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο παίρνοντας διαφορετικούς δρόμους χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι η τρίτη σύμμαχος τους είναι μία γυναίκα από την μακρινή Λιθουανία.  Μία γυναίκα που την εγκατέλειψε αυτός που αγαπούσε πριν από είκοσι χρόνια και τώρα θα ψάξει να τον βρει.  Το καλό θα αναμετρηθεί με το κακό γενναία, και ο τρόπος που θα αποκαλυφτούν οι αλήθειες ξεσκεπάζοντας  μυστικά του παρελθόντος θα δικαιώσει τα θύματα χωρίς το παραμικρό έλεος στο πρόσωπο του ‘κακού’.
Έχεις ταυτιστεί με κάποιον από τους ήρωες/ ηρωίδες;
Δεν ταυτίστηκα ολοκληρωτικά αλλά εκφράστηκα μέσα από κάποιες ηρωίδες. Μπορεί να είχα στο μυαλό μου προσωπικές καταστάσεις και μέσα από ένα φανταστικό γεγονός στην πλοκή άφηνα τα συναισθήματά μου ελεύθερα.  Ταυτίστηκα με συναισθήματά τους κάποιες στιγμές και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος ένιωσα την ανάγκη να τις δικαιώσω με την χειρότερη τιμωρία που θα μπορούσα να σκαρφιστώ για εκείνους που τις πλήγωσαν.
Πώς βίωνες την πλοκή κατά τη διάρκεια της πλοκής;
Την ζούσα με ένταση. Τους επτά μήνες της συγγραφής ζούσα περισσότερο μέσα στο βιβλίο μου και λιγότερο τη δική μου πραγματικότητα.  Μπορεί να αγαπώ τη ζωή μου αλλά οι ιστορίες του μυαλού ακόμα κι αν πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ, αποτελούν το ησυχαστήριό μου.  Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι τον κόσμο του φανταστικού τον έχω ανάγκη.
Γράφεις κάτι άλλο;
Γράφω μία αστυνομική ιστορία που μου βγάζει έντονη συγκίνηση. Η κυρία Ρέμικ έκανε πολύ παλιά ένα αμάρτημα. Είναι όμως τόσο βαθειά αυτή η γυναίκα  στην καρδιά μου που τώρα θα πρέπει  να κάνω το αντίθετο από το προηγούμενο βιβλίο. Θα πρέπει να σταματήσω την τιμωρία της.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.