, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύλληψη 10 ατόμων για παράνομο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων,αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 10 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες συνολικά (752) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (66) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι, κατά την ακινητοποίησή τους δύο εκ των συλληφθέντων προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και σε βάρος τους σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για απείθεια και αντίσταση.

Επίσης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (68) πακέτα τσιγάρα (13) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.