, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύνταγμα: Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την πλατεία

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες και μετανάστες από την Πλατεία Συντάγματος, απ’ όπου διανυκτέρευαν τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.
Οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες, με καταγωγή κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αρνούνταν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας
Αρχικά, συμφώνησαν να μεταφερθούν στον Ελαιώνα, ωστόσο αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορεία πριν δυο τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι περισσότεροι δέχθηκαν να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα 15 ατόμων, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν με προορισμό τον Ελαιώνα, ωστόσο δέχθηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία.
Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε ζητήσει από τους πρόσφυγες να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τους κάλεσε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.