, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ. Βούγιας: «Να διατηρηθεί η κορωνίδα του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη»

Στην Άνω Πόλη βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, με υποψήφιους της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Η ανταπόκριση του κόσμου και σε αυτό  το κάλεσμα του επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης» Θεσσαλονίκης για ανοιχτή συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Καφέ Προπύλαιον, έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για συνεννόηση με τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, που καθυστερούν ή ματαιώνουν τη λήψη ή την έγκαιρη υλοποίηση  αποφάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στις ιδιαιτερότητες της περιοχής (ανωφέρειες, απουσία ελεύθερων χώρων, κανονιστικοί περιορισμοί στις επιχειρήσεις, συνεχής αύξηση αριθμού επισκεπτών) αλλά και στα προβλήματα  (κυκλοφοριακό, αστικές συγκοινωνίες, στάθμευση, καθαριότητα, γκράφιτι, ασφάλεια).

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Βούγιας υποστήριξε την ανάγκη της εφαρμογής ενός νέου  σχεδίου για την προστασία της φυσιογνωμίας αλλά και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην Άνω Πόλη, που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Τέλος ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης» Θεσσαλονίκης πρότεινε, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στην Άνω Πόλη με μικρά λεωφορεία που θα περνάνε σε τακτικότερα χρονικά διαστήματα , αποκατάσταση του οδοστρώματος ,στάθμευση σε άδεια οικόπεδα αλλά και τη δημιουργία τελεφερίκ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.