, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα εν συνόλω θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.
“Θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να το δείξει ως θετικό αποτύπωμα. Γιατί αυτό το οποίο κάνει από χθες με την επικοινωνιακή διάσταση που δίνει στα πράγματα, οπουδήποτε και εάν έχει πάει στις διμερείς σχέσεις, είναι να μας αποδείξει ότι ουσιαστικά είναι μία ιστορική στιγμή, είναι μία ιστορική επίσκεψη, ότι είναι αποτέλεσμα μία ιστορικής συμφωνίας”, δήλωσε η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη και πρόσθεσε:
“Όλα αυτά όμως έχουν ακυρωθεί και στη συνείδηση των Ελλήνων, περισσότερο μάλλον θα το δούμε πρακτικά με πρακτικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, αυτών των ανθρώπων οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εξάγουν τα προϊόντα τους. Είναι πολύ σημαντικό όλον αυτό τον καιρό πριν από τη συμφωνία να έχεις πράγματι πολλά κράτη τα οποία είχαν αναγνωρίσει το κράτος με το Μακεδονία και συνεπώς να έχουν και διακίνηση προϊόντων από τη χώρα. Είναι διαφορετικό όμως η Ελλάδα, η χώρα αυτή η οποία είχε προβάλει το βέτο – έχουμε σήμερα επέτειο αυτής της ιστορικής συμφωνίας στο Βουκουρέστι- που ο Καραμανλής με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχαν ορθώσει ανάστημα ως χώρα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον είχαν πει τα μεγάλα τους όχι. Τώρα η χώρα μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε όλα τα ναι, εκεί που οι προηγούμενοι είπαν όχι. Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας θα δείτε ότι είναι και το ζήτημα με τα προϊόντα”.
“Η Ελλάδα εν συνόλω και δεν έχει να κάνει μόνο με τη βόρεια Ελλάδα αλλά σε όλες τις περιοχές θεωρεί ότι αυτή είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία, η οποία δυστυχώς έχει πολλά ακόμα αρνητικά πράγματα να μας δώσει στο μέλλον εάν δεν διαφυλάξουμε πολύ πιστά την διαδικασία εισδοχής στην ΕΕ”, ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.