, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ.Καλαφάτης: Τραγική η κατάσταση των οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση του στόλου των αστυνομικών οχημάτων της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.
Σχετικά με το θέμα, ο κ. Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάσταση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι, δυστυχώς, τραγική. Τα οχήματα είναι εντελώς απαρχαιωμένα και η συντήρηση που πραγματοποιείται είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Τα στελέχη της αστυνομίας, όχι μόνον αναγκάζονται πολλές φορές να συνδράμουν οι ίδιοι για τη συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών αλλά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από τη χρήση τους. Οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες , που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του  καθήκοντος πρέπει να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας κι όχι να εισπράττουν παντελή αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ας μην τους θυμούνται μόνον όταν τους επιστρατεύουν για να προστατέψουν τον πρωθυπουργό».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.1219/4-9-2018
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Τραγική η κατάσταση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης»
Αδιάψευστα δηλωτική της διάλυσης που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στην επιχειρησιακή επάρκεια και αποτελεσματικότητα της αστυνομίας να εκτελεί καθημερινά απερίσπαστη το καθήκον της, είναι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον στόλο τον υπηρεσιακών οχημάτων που διαθέτει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης(Γ.Α.Δ.Θ).
Τα οχήματα είναι εντελώς απαρχαιωμένα και η συντήρηση που πραγματοποιείται είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Δεδομένου ότι η Γ.Α.Δ.Θ έχει επιτακτική ανάγκη προμήθειας νέων προς αντικατάσταση των παλαιών αλλά και επιπρόσθετων οχημάτων από αυτά που της έχουν διατεθεί, σήμερα, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της. Ανεπανόρθωτες βλάβες αλλά και καταστροφές περιπολικών εν κινήσει, όπως συνέβη επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο, περιορίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα αυτού είναι ολόκληρες περιοχές να στερούνται για πολλές ώρες ακόμη και μέρες την αυτονόητη κρατική προστασία και δημόσια ασφάλεια.
Επιπρόσθετα, συνέπεια των προβλημάτων αυτών είναι ο καθημερινός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι που χρησιμοποιούν τα οχήματα αυτά. Λόγω ακριβώς της γενικότερης έλλειψης υλικοτεχνικών μέσων και υποδομής, τα στελέχη της αστυνομίας, όχι μόνον αναγκάζονται πολλές φορές να συνδράμουν οι ίδιοι για τη συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών αλλά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από τη χρήση τους.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
1.Προτίθεστε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε άμεσα να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα του γερασμένου και ακατάλληλου προς χρήση στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Γ.Α.Δ.Θ;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.