, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σ. Μπάρκλεϊ: Οι ελίτ της ΕΕ θέλουν κυβέρνηση Κόρμπιν στη Βρετανία

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ κατηγορεί τις “ελίτ” της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα προτιμούσαν τη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλάβει μια κυβέρνηση των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας The Sunday Times που κυκλοφορεί, ο Μπάρκλεϊ σημειώνει πως του προκάλεσαν αποτροπιασμό τα σχόλια του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Τετάρτη. Ο Τουσκ προέβλεψε σε αυτή την ομιλία ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολέσει την επιρροή του στις διεθνείς υποθέσεις, ότι θα μετατραπεί σε “παίκτη δεύτερης κατηγορίας” αφού αποχωρήσει από την ΕΕ.
“Αυτή η ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία στη χώρα μας δείχνει ποιες είναι οι αληθινές συμπάθειες των ελίτ της ΕΕ: [θέλουν] κυβέρνηση Κόρμπιν, που θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία και κατόπιν θα κάνει εκστρατεία εναντίον της ενόψει άλλου ενός δημοψηφίσματος, με την υποστήριξη του SNP ή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών”. Σκοπός τους είναι να ανακληθεί η διαδικασία αποχώρησης βάσει του Άρθρου 50 της Λισαβόνας “χωρίς να αφήσουν τους Βρετανούς να έχουν λόγο”, διατείνεται ο Μπάρκλεϊ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.