, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σ. Παντελίδης στην Karfitsa: Αποτύχαμε αν πιστέψουμε πως πετύχαμε κάτι

Ο Σάββας Παντελίδης, κλείνει έναν γύρο θητείας στον πάγκο του Αρη και κάνει τον μέχρι τώρα απολογισμό του στην Karfitsa. Ο Ελληνας τεχνικός απαντάει στο τι άλλαξε στην ομάδα, τι άλλαξε ο ίδιος και πως κατάφερε να αλλάξει το… μυαλό των ποδοσφαιριστών του.

Συνέντευξη στον ΘΩΜΑ ΜΙΧΟ

Παντελίδη την Δευτέρα συμπληρώνετε ουσιαστικά ένα γύρο στον πάγκο του Αρη. Τι πρόσημο θα βάζατε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας με εσάς στο… τιμόνι του συλλόγου;

Κάνοντας τον απολογισμό, σκέφτομαι συνεχώς τι έχει πάει καλά και τι όχι. Τι μπορούμε να βελτιώσουμε και τι έχουμε βελτιώσει. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει στην ομάδα μετά το παιχνίδι στη Ξάνθη είναι τα αποδυτήρια. Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τα παιδιά. Εγώ πάντα λέω πως οι παίκτες είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία, παρά στην αποτυχία. Εμείς αλλάξαμε στα αποδυτήρια. Έχουν έρθει επαγγελματίες, είχαμε αποχωρήσεις, μείναμε πιο λίγοι και αυτό βοήθησε. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως εντός της ομάδας μπήκε ένας ξεκάθαρος στόχος. Μέχρι ένα σημείο δεν υπήρχε ένας ορατός στόχος. Εγώ όταν ήρθα στον Αρη, είπα ήρθα με στόχο να βγούμε στην… Ευρώπη. Αυτό δεν υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια. Υπήρχε απλώς το παίζουμε καλά ή δεν παίζουμε. Εγώ οριοθέτησα τον στόχο. Είπα πως στον Αρη είμαστε για να πάμε εκεί. Αυτό ξεκαθάρισε τα πράγματα μέσα στο μυαλό τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλάξαμε τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης. Έχουμε δυνάμεις. Η ομάδα άλλαξε πολύ σε αυτό. Έχει δυναμική. Και αναφέρομαι καθαρά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αυτός είναι ο απολογισμός μου. Τονίζω όμως πως επειδή σαν λαός είμαστε ή πολύ ενθουσιώδεις ή απογοητευόμαστε γρήγορα το σημαντικό είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα. Αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους. Έχουμε έξι ματς ακόμα και θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί.

O στόχος του Αρη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι απλώς να μπει στην πεντάδα ή κοιτάει παραπάνω;

Ο στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Εγώ αυτό είπα εξ’ αρχής, δεν μίλησα για 5η θέση. Στόχος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Θέλω να κερδίσουμε και τα έξι παιχνίδια που απομένουν.

Κ. Παντελίδη πλέον μετά το σερί αήττητων παιχνιδιών που έτρεξε ο Αρης αντιλαμβάνεστε πως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα άλλαξε και για εσάς το κλίμα που υπήρχε τουλάχιστον στο δύσκολο διάστημα που πέρασε η ομάδα;

Εγώ είχα δηλώσει μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ πως ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα μέλος αυτής της ομάδας. Πλέον κάθε παιχνίδι το νιώθω ολοένα και περισσότερο.

Πέρασε ένας δύσκολος κύκλος με πολλά σερί ντέρμπι. Θεωρείτε πως πλέον ο Αρης θα έχει την ευκαιρία να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα στο γήπεδο;

Για μένα τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, όχι αυτά που πέρασαν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ξέρουν οι παίκτες ότι αυτά ήταν σημαντικά παιχνίδια. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι τώρα. Να κρατήσεις την ομάδα συγκεκριμένη όταν για παράδειγμα παίζει με τον Απόλλωνα που μοιάζει να έχει χάσει τον στόχο της παραμονής. Αν κερδίσεις τον Απόλλωνα δεν θα σου πει κανείς μπράβο. Αν δεν κερδίσεις όμως; Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ο Απόλλωνας είναι ομάδα που έχει προσωπικό κίνητρο, οι ποδοσφαιριστές του παλεύουν για το νέο τους συμβόλαιο και αυτό μετράει πολύ γι’ αυτούς.

Σε αυτόν το πρώτο μισό της σεζόν στον Αρη πως θα περιγράφατε σε κάποιους εκτός της οικογένειας του συλλόγου την πορεία σας;

Είναι όπως και σε προηγούμενες μου θητείες. Καλό ξεκίνημα, δύσκολη συνέχεια και πλέον σιγά σιγά βλέπουμε τον.. ήλιο. Το δύσκολο είναι να ανέβεις το βουνό, μετά όλα είναι πολύ πιο εύκολα.

Έχετε κάποιο παράπονο ή μια στιγμή που να θυμάστε πιο έντονα το διάστημα παρουσίας σας στον Αρη;

Ασφαλώς και κανείς από εσάς δεν ξύπνησε μια μέρα και έγραψε πως θα φύγω από τον Αρη. Δεν με πειράζει αυτό. Εγώ είπα ποια είναι η δουλειά μου. Ήρθα για να δείξω τι μπορώ να κάνω με τη δουλειά μου. Με πράξεις, όχι με λόγια. Ο καιρός θα αποδείξει τι είναι σωστό και τι όχι. Δεν έχω κανένα παράπονο. Θεωρώ πως όσο δύσκολα κι αν περάσεις και βγεις δυνατός τότε θα είσαι νικητής. Αυτό είναι το κέρδος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.