, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ.Τσιόδρας για κορονοϊό: Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε νεαρές ηλικίες

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο φαινόμενο που παρατηρείται στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού όπου νέοι ή άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν από Covid-19.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «είδαμε να αρρωσταίνουν και να αρρωσταίνουν σοβαρά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο χρόνιο ή υποκείμενο νόσημα», προσθέτοντας ότι «οι επιστήμονες αναζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό».
Κατά τον κ. Τσιόδρα, σε λίγους νέους, υγιείς μπορεί να προκαλέσει μία ολική φλεγμονή, ενώ επισήμανε ότι «σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό μπορεί να δώσει καταιγίδα φλεγμονών».
Σημείωσε ακόμη ότι με το να μην παίρνουν μέτρα οι νέοι άνθρωποι εκτίθενται περισσότερο. «Όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.