, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο εκλογικός νόμος δεν δημιουργεί πρόβλημα σε όποιον φιλοδοξεί να είναι πρώτο κόμμα

«Όποιος φιλοδοξεί να είναι πρώτο κόμμα αυτός ο εκλογικός νόμος δεν του δημιουργεί προβλήματα», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίζει την αναλογικότητα αλλά και την κυβερνησιμότητα της χώρας κι επισήμανε ότι το bonus στον νέο εκλογικό νόμο, σε αντίθεση με τον προηγούμενο, δίνεται κλιμακωτά. Υπογράμμισε ότι με την κατάθεση του εκλογικού νόμου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ξεκαθαρίζουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού 3,5 χρόνια πριν από τις εκλογές και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Το μεταναστευτικό, το χαρακτήρισε περίπλοκο πρόβλημα. Σημείωσε ότι, παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει την αρμοδιότητα, είναι σε επικοινωνία με δήμους ώστε μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.