, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τάνια Κιουμουρτζίδου: Η ανιδιοτελής σύμβουλος της «Αλληλεγγύης»

Η Τάνια Κιουμουρτζίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Σίνδο.
Είναι πτυχιούχος βοηθός φυσικοθεραπευτή και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από το 1995 μέχρι το 2012. Σήμερα εργάζεται ως Ελεύθερη Επαγγελματίας.
Είναι έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών.
Εκλέχθηκε πρώτη φορά ως τοπική σύμβουλος στην κοινότητα των Πεύκων  του Δήμου Νεάπολης – Συκεών  το 2014 και υπηρετεί την Δημοτική ενότητα των Πεύκων μέχρι σήμερα.
Οι δραστηριότητές της είναι πολλές και συμμετέχει σε δράσεις που προτάθηκαν από την ίδια.
Η Τάνια Κιουμουρτζίδου αποφάσισε να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της και να αγωνιστεί με την Περιφερειακή Παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα ‘’Αλληλεγγύη’’ γιατί διέκρινε στον Α. Τζιτζικώστα το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ αλλά και το καθαρό βλέμμα που επιθυμεί να προσφέρει προς τους πολίτες της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτά εξάλλου είναι και τα δικά της χαρακτηριστικά που την έφεραν να συμπλέει με την ίδια διάθεση και δύναμη στο πλευρό του Α. Τζιτζικώστα, η προσφορά προς το ευρύτερο σύνολο των συμπολιτών της αλλά με εφαλτήριο την δράση της στα Πεύκα τα προηγούμενα χρόνια, να προσφέρει περισσότερα σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η Τάνια Κιουμουρτζίδου όπως όλες οι γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά, είναι μία από τους μικρούς ήρωες της ζωής. Οι φίλοι και συνεργάτες της βλέπουν στο πρόσωπο της μία ιδιαιτέρως δραστήρια και κοινωνική γυναίκα, αλλά και μία Σύμβουλο που ανήκει στους ανθρώπους που πιστεύουν σε αξίες και έχουν ιδανικά. Ξεχωρίζει για την εργατικότητα, τη δοτικότητα και την αλληλεγγύη προς τους συνάνθρωπους της. Απεχθάνεται το “δήθεν” και κρατάει χαμηλό προφίλ.
Είναι μέλος Φιλανθρωπικών και Πολιτιστικών Σωματείων. Ως Τοπική σύμβουλος Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, επιδίωξε να βελτιωθούν οι υποδομές στα Πεύκα και η βελτίωση της ζωής των πολιτών.  Πήρε πρωτοβουλίες και υλοποίησε πληθώρα  πολιτιστικών, ενημερωτικών και κοινωνικών δράσεων.
Ολοκληρώνοντας την θητεία της και έχοντας ήδη την αποδοχή των συμπολιτών της (ως Τοπική σύμβουλος Πεύκων αλλά και ολοκλήρου του Δήμου) για τις δράσεις που ολοκλήρωσε τα 5 τελευταία χρόνια, αποφάσισε πλέον να αγωνιστεί και να κατέλθει ξανά στον πολιτικό αγώνα μέσα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης της Κεντρικής Μακεδονίας με την Αλληλεγγύη του Απόστολου Τζιτζικώστα)  έτσι ώστε να προσφέρει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια ‘’για την ενδυνάμωση της Μακεδονίας σε δράσεις και εκδηλώσεις και όλα αυτά γιατί της αξίζουν τα καλύτερα’’.
Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις πρωτοβουλίες υλοποίησης δράσεων που έγιναν κατά την θητεία της από το 2014 μέχρι και σήμερα:

  • “Παιδικές ψυχές στα Πάρκα”
  • “Μαθήματα διατροφής μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με παιδιά του Νηπιαγωγείου”
  • “Οι κρίσεις στην ζωή και οι λύσεις μέσω Εναλλακτικών προσεγγίσεων”
  • “Εκπαιδευτικό σύστημα – πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και διέξοδοι μετά το Λύκειο”
  • “Γνώρισε Πρόλαβε Αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού. Μπορείς”
  • “Περιβάλλω Δεν Αναβάλλω” περιβαλλοντική δράση
  • “Δάσος Δελασάλ στο Ρετζίκι. Ένας αληθινός Βοτανικός Κήπος στην Θεσσαλονίκη” Μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπλαση.
  • Ημερίδα” Όχι στη βία κατά των γυναικών”
  • “Κακοποίηση ανηλίκων μέσω Διαδικτύου” Ημερίδα με τον Μανώλη Σφακιανάκη που υπηρέτησε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • “Συντονισμός για την υλοποίηση της Πρωτοποριακής σύμπραξης Δήμου με το ΚΘΒΕ για δωρεάν παραστάσεις για τα σχολεία του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.