, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τέρενς Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών

Στον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών μετέφερα καταρχήν τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης. Του μετέφερα επίσης το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.
Ο κ Shoukry με παρακάλεσε με τη σειρά του να ανταποδώσω το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από Αιγυπτιακής πλευράς.
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω και τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έχω με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντώ τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιώ στα πλαίσια των καθηκόντων μου».
Στη συνέχεια ο ΥΦΥΠΕΞ είχε συνάντηση με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Nabila Makram, με την οποία συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα, που αφορά έντονα και την Ελλάδα.
Επίσης, συζήτησαν τις τελικές λεπτομέρειες του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μηνός στο Λονδίνο, λεπτομέρειες οι οποίες συμφωνήθηκαν και σε τηλεφωνική διάσκεψη με τον ομόλογό τους και Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.