, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ταχιάος: Στόχος τον Απρίλιο του 2023 να παραδώσουμε στη Θεσσαλονίκη ένα υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο Μετρό

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ AE κ. Νίκος Ταχιάος, είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2023 να παραδώσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης έναν λειτουργικό, υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο Μετρό, με ολοκληρωμένους όλους τους σταθμούς της βασικής γραμμής, συμπεριλαμβανομένου και αυτόν της Βενιζέλου. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, η εξέλιξη των εργασιών είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που βάλαμε, γεγονός που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι ο τελικός μας στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να απελευθερώσουμε και να διαμορφώσουμε κοινόχρηστους υπέργειους χώρους» επεσήμανε ο κ. Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος εξήγησε πως, με τους ρυθμούς που ακολουθούνται, μέχρι το τέλος Μαρτίου ο χώρος που καταλαμβάνει το εργοτάξιο στην οδό Εγνατία θα περιοριστεί, τα πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί θα «μαζευτούν», απελευθερώνοντας μια έκταση περίπου 30 μέτρων νοτιοδυτικά. Ταυτόχρονα, θα γίνει και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου κατά 60 εκατοστά ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.