, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω: Η επιστροφή του Β. Δημητρίου (και πολλά άλλα…)

Ξαναγύρισε στο κόμμα ο Βαγγέλης Δημητρίου

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια απουσίας από τα κομματικά όργανα και τις εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε την Τρίτη στην ευρεία  κομματική σύσκεψη παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Δημητρίου. Η παρουσία του συζητήθηκε έντονα και  πολλοί ήταν αυτοί που τον υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και φιλικές κουβέντες. Στις συζητήσεις με τους δημοσιογράφους δεν ήταν λίγοι αυτοί που του έλεγαν “Που είσαι Βαγγέλη να καθαρίσεις την πόλη …”. Η παρουσία του Βαγγέλη Δημητρίου  στην αντιδημαρχία καθαριότητα του Δήμου  Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ήταν πετυχημένη κατά γενική ομολογία. Τότε η Θεσσαλονίκη ήταν καθαρή, αλλά και ο Βαγγέλης Δημητρίου ξυπνούσε από τις έξι τα ξημερώματα και ήταν πίσω από τα απορριμματοφόρα σημειώνοντας διαδρομές και χρόνους αποκομιδής. ‘’Δούλευε σκληρά και δεν έτρωγε παραμύθι…’’ Σήμερα η καθαριότητα είναι ζητούμενο στη Θεσσαλονίκη. Ο Βαγγέλης Δημητρίου, όπως είπε ο ίδιος, απουσίαζε τόσα χρόνια από τις κομματικές διαδικασίες καθώς προτίμησε να αφιερώσει το χρόνο του στα τέσσερα εγγόνια του. Η πρόσκληση στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν προσωπική και ήθελε όπως είπε, να τιμήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ, Τάσο Σπηλιόπουλο, αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο.

Με την… τρίτη η στήριξη για Ταχιάο

Με την τρίτη και …φαρμακερή ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο στον κεντρικό δήμο, Νίκο Ταχιάο. Είχαν προηγηθεί δύο ακυρώσεις στις επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη λόγω καιρικών φαινομένων και πολιτικών εξελίξεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως ήταν ξεκάθαρος: ζήτησε από όλα τα στελέχη του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου ώστε να είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας πριβέ

Πριβέ συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο καφέ του Ολύμπιον ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας πριν τη σύσκεψη στελεχών για την στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η υποψηφιότητα του κ.Τζιτζικώστα με τη στήριξη της ΝΔ καθώς και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Περιφέρεια και ΠΕΔΚΜ στο συλλαλητήριο

Παρόντες στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα ήταν πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης από τη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης καθώς και πολλοί δήμαρχοι όπως της Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και του Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Με Τζιτζικώστα ο Μπίλλιας

«Παρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, όχι όμως ως υποψήφιος στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως τον ήθελαν σενάρια στο παρελθόν, αλλά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Μπίλλιας θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στη μάχη του σταυρού με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη θα ριχτεί και ο πρώην αντιδήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Σωκράτης Δωρής.

«Βάλτε τις σημαίες»

Να αναρτήσουν μια ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τους πολίτες μέσω facebook ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Γάκης. Σύνθημα της πρωτοβουλίας: «Ύψωσε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σου – Ένα μικρό βήμα από τον καναπέ, ένα μεγάλο για την πατρίδα μας».

Τάμπλετς αντί… χαρτιού στον Δ. Πυλαίας

Τέρμα το χαρτί λένε στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και για το λόγο αυτό εφοδίασαν τους δημοτικούς συμβούλους με σύγχρονα τάμπλετς. Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης, παρουσία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, πρόσφερε στους 42  δημοτικούς συμβούλους, στον δήμαρχο αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους του γραφείου του δημοτικού συμβουλίου από ένα εξελιγμένο τάμπλετ. Πρόκειται για μια οικολογική πρωτοβουλία με στόχο την δραστική μείωση της κατανάλωσης χαρτιού.

«Κλείνει» το ψηφοδέλτιό του ο Παπακωνσταντίνου

Πολύ καλά προχωράει, όπως μαθαίνουμε, η στελέχωση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ένα μεγάλο μέρος του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” έχει ήδη καλυφθεί με ανθρώπους επαγγελματικά καταξιωμένους και προσφορά στην κοινωνική ζωή του τόπου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.