, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω: Τα Μαρτάκια της Πασχαλίδου (και πολλά άλλα…)

Μαρτάκια από την Πασχαλίδου

Ένα μικρό αλλά συμβολικό δώρο δέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου. Στην τελευταία συνεδρίαση χάρισε στους συναδέλφους της ένα βραχιολάκι «Μάρτη» μαζί με ένα “ματάκι”. Για να μην τους κάψει ο ήλιος και για να μην τους πιάνει το …μάτι ενόψει των εκλογών!

Επέστρεψε η Σωσώ

Σιδερένια επέστρεψε στη θέση της η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωσώ Αδαμίδου – Γκιουλέκα, η οποία απουσίαζε σχεδόν ενάμιση μήνα. Η κ. Γκιουλέκα είχε σπάσει το πόδι της, με αποτέλεσμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μείνει μακριά από τις αυτοδιοικητικές της υποχρεώσεις.

Στο Λιμάνι οι Σωτήρηδες του ΚΚΕ

Προεκλογικές συναντήσεις πραγματοποιούν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και απηύθυναν κάλεσμα «να ενισχύσουν στις επερχόμενες εκλογές την Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στον δήμο Θεσσαλονίκης όσο και την περιφέρεια».

Δεν κατεβαίνει ο Παππάς

Δεν θα κατεβεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς. Αυτό είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με επαγγελματίες της πόλης για το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης. Ωστόσο, όπως ανέφερε, έως το τέλος της θητείας θα προσπαθήσει να αφήσει θετικό αποτύπωμα στην πόλη.

Μαζί Μπακογλίδης – Κελεσίδου

’Εδωσαν τα χέρια ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, με την περιφερειακή σύμβουλο, Χριστίνα Κελεσίδου και κατεβαίνουν μαζί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η δημοτική παράταξη “Συνεργασία για την Καλαμαριά” καθώς τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί οι συνεργασίες με τον Μιχάλη Παναγιωτίδη και την Αμαλία Πασαλίδου.

Στα Λαδάδικα ο Ταχιάος

Με τα μέλη των σωματείου Ιδιοκτητών επιχειρήσεων στα Λαδάδικα συναντήθηκε ο Νίκος Ταχιάος προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πλημμελή  καθαριότητα, την  έλλειψη συντήρησης στα πλακόστρωτα των δρόμων, την  επαιτεία, το παρεμπόριο, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τις ανεπαρκείς υποδομές σε αγωγούς υδάτων και αποχέτευσης. «Πρέπει να γίνει νέα μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής. Η τελευταία ανάπλαση έγινε επί δημαρχίας Ντίνου Κοσμόπουλου. Είναι κρίσιμο να υπάρξουν παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή» επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος.  «Τόσα χρόνια παίρνουν αποφάσεις για την περιοχή μέσα από ένα γραφείο, χωρίς να ξέρουν που είναι τα Λαδάδικα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Λουμάκος.

Κάθε γυναίκα και μια ιστορία

Με τα αποφθέγματα σπουδαίων γυναικών που άφησαν έργο κατά τη διάρκεια της ζωής τους και άλλων που συνεχίζουν να προσφέρουν με  την παρουσία τους σε όλο τον κόσμο άνοιξαν  την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός και η σύζυγός του, Μερόπη που ήταν η «ψυχή» της διοργάνωσης. Γνωστές γυναίκες της Θεσσαλονίκης βασιζόμενες  σε ένα μήνυμα των γυναικών που θαυμάζουν  μίλησαν για τις ίδιες και για το  πόσο επηρεάστηκαν από αυτές . Μάλιστα  παρότρυναν τον γυναικείο πληθυσμό που βρέθηκε στην εκδήλωση –ξεπέρασε κατά πολύ τους άντρες- να ακολουθήσουν τα «θέλω» τους χωρίς να διστάσουν.

«Θεσσαλονίκη μαζί» από τη Νοτοπούλου

Με καμπάνια από τα social media επέλεξε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, να παρουσιάσει το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο κατεβαίνει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. “Θεσσαλονίκη Μαζί” είναι το όνομα και συνοδευόταν από σχετικό βίντεο.

Κοσμοσυρροή στο Μύλο για Ταχιάο

Χρώμα ποδοσφαιρικό και έντονες πινελιές από το επιχειρηματικό αλλά και αυτοδιοικητικό πεδίο έχει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου. Σε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσία περίπου 1000 ατόμων ο κ. Ταχιάος παρουσίασε τους πρώτους 57 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα». Μεταξύ αυτών είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές Αλέξης Αλεξίου και Γιώργος Σκαρτάδος, ο δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας, η βιοχημικός Ιωάννα Κοσμοπούλου καθώς και οι τρεις νυν δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ζεϊμπέκης, Σωκράτης Δημητριάδης και Στέφανος Γωγάκος. Ο κ. Ταχιάος εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του στη μάχη για τον κεντρικό δήμο. «Ναι, θα τα καταφέρω, ναι, μαζί θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν και  τα ονόματα 54 υποψηφίων συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων, του συνδυασμού.

Στον Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως η Φραγκοπούλου

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα είχε η υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά, Σίσσυ Φραγκοπούλου. Συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, με τον κ.Βαρνάβα να επισημαίνει την ανάγκη στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει να υπάρχει κοινή γραμμή και ενότητα.

Στο κυνήγι της δημοφιλίας

Η απλή αναλογική δεν θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα συνοχής στην προκύπτουσα διοίκηση κάθε δήμου. Αλλά και στους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους της εκάστοτε παράταξης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δ. Θεσσαλονίκης στον οποίο κατέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ δεκαέξι συνολικά υποψήφιες παρατάξεις. Όλοι μα όλοι οι επικεφαλής επιδιώκουν να εντάξουν στους συνδυασμούς τους προβεβλημένους υποψηφίους και εν δυνάμει δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο, αρκετοί συνάντησαν αρνήσεις. Κι αυτό διότι το δέλεαρ της επόμενης ημέρας είναι ανύπαρκτο. Οι συμμαχίες προϋποθέτουν μοίρασμα οφικίων, όπερ αντιδημαρχιών. Και οι αντιδημαρχίες είναι οκτώ. Επομένως, η επόμενη ημέρα για τη νικήτρια παράταξη θα είναι εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο ως προς τη συνεργασία της με άλλες παρατάξεις για την άσκηση διοίκησης, αλλά κυρίως ως προς την ίδια τη συνοχή της προς τους δικούς της δημοτικούς συμβούλους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.