, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω

# «Βροχή» οι ανεξαρτητοποιήσεις στην τελευταία συνεδρίαση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς μέσα σε λίγες ώρες αποχώρησαν από τις παρατάξεις τους τρεις δημοτικοί σύμβουλοι. Από την «Πρωτοβουλία» ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης, ενώ από την «Ανοιχτή Πόλη» ο Γιώργος Αβαρλής. Και οι τρεις μαζί με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο και την Μόνικα Αϊβάζογλου έχουν συγκροτήσει εδώ και καιρό την «Κίνηση των 5».
# Μια ομπρέλα έκανε δώρο η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου (φωτο), στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για να μπορεί να προστατεύεται από “κάθε κακό που μπορεί να του πέσει στο κεφάλι”, όπως του είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δεν δίστασαν να την ανοίξουν μέσα στο δημαρχείο αποδεικνύοντας πως δεν είναι προληπτικοί και δεν πιστεύουν σε …γρουσουζιές!.
# Συνεχίστηκε η κόντρα για τα αθλητικά και συγκεκριμένα για τον Άρη μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του δημοτικού συμβούλου από τους «Εντάξει» Σωκράτη Δημητριάδη. «Εμένα είπες δήθεν Αρειανό» είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον κ. Δημητριάδη, ρωτώντας τον, μάλιστα, εάν γνωρίζει τα χρώματα της ομάδας. «Πορτοκαλί», απάντησε ειρωνικά ο δημοτικός σύμβουλος.
# Τήβεννο φόρεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (φωτο), ο οποίος αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Sheffield. Τον τιμητικό τίτλο παρέλαβε κατά την Τελετή Αποφοίτησης του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield CITY College. Στην εκδήλωση ο δήμαρχος συνοδευόταν από τη σύντροφο του Μαρία, την κόρη του Φανή και έναν από τους εγγονούς του.
# Στις 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός (φωτο). Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα της πόλης, το λογότυπο του συνδυασμού και ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.
# Το όνομα της Ιωάννας Τζάκη, που έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου, θα δοθεί σε αίθουσα στο κτίριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Την πρόταση έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της εκλιπούσας.
# Ο Αντώνης Μπάμιατζης αντικατέστησε την Ιωάννα Τζάκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος.
# Μήνυμα ενότητας έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης (φωτο), στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ως επικεφαλής του οποίου κατέρχεται στον στίβο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για μια «καινούρια αρχή».
# Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνει την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (φωτό) σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιόκαστρο. “Μας ενώνει η αγάπη μας για τον δήμο Ωραιοκάστρου και δεν μας χωρίζει τίποτα!” είναι το σύνθημα που αναγράφεται στην πρόκληση του επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”.
# Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τον δήμο Θερμαϊκού. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, ενώ την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει ήδη ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής. Στη μάχη των εκλογών αναμένεται να ριχθούν και οι Γιώργος Χατζηβαλάσης και Νίκος Παράσχος. Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφια η Κωνσταντίνα Μώραλη.
# Για περισσότερες από 18 ώρες ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είχε άμεσο διάλογο με τους δημότες του σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Στις φετινές δημοτικές συνελεύσεις «Συζητώ με τον δήμαρχό μου» ο κ. Καϊτεζίδης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δημότες και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της διοίκησης του, που είναι η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη, τα μεγάλα έργα υποδομών και η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
# Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα καθίσουν από τον Δεκέμβριο 49 νέοι και νέες. Πρόκειται για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, το οποίο συγκροτήθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα κατατίθενται από τους ίδιους και θα αφορούν τόσο τη νεολαία όσο και τη Θεσσαλονίκη.
# Τα ρέματα καθαρίζει τους τελευταίους μήνες ο δήμος Θέρμης με στόχο την έγκαιρη πρόληψη πλημμυρών του επερχόμενου χειμώνα και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεργεία του δήμου έχουν ριχτεί κυριολεκτικά στη «μάχη» της αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των οικισμών.
# Λευκές Νύχτες διοργανώνονται για πρώτη φορά στις 12 και 14 Δεκεμβρίου σε Μενεμένη και Αμπελόκηπους. Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ζητά από τους καταστηματάρχες των κεντρικών οδών των δύο δημοτικών κοινοτήτων να συνδράμουν στην επιτυχία της δράσης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.