, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα κρίσιμα 23 λεπτά για την Παναγία των Παρισίων

Δύο συναγερμοί χτύπησαν μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Μετά τον πρώτο συναγερμό οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 23 λεπτά για να εντοπίσουν το σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε μεγάλος μέρος της Παναγίας των Παρισίων.
23 λεπτά που πολλοί υποστηρίζουν ότι αν δεν είχαν χαθεί, ο ναός θα είχε σωθεί. Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρέμι Χέιτς, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να βρουν που είχε πιάσει φωτιά μετά από το χτύπημα του συναγερμού στις 18:20. Όταν ακούστηκε ο δεύτερος συναγερμός στις 18:43, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τη φωτιά στη γοτθική οροφή. Είχαν όμως χαθεί πολύτιμα λεπτά, η φωτιά είχε εξαπλωθεί και η πύρινη κόλαση είχε ήδη εξαπλωθεί.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε ένας πρώτος συναγερμός στις 18:20, ακολούθησε η διαδικασία έρευνας αλλά δεν βρέθηκε φωτιά. Στη συνέχεια, υπήρξε ένας δεύτερος συναγερμός στις 18:43 και τότε φωτιά εντοπίστηκε στη δομή», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «η έρευνα είναι μακρά και σύνθετη, είμαστε στη ανάκριση μαρτύρων».
Οι φλόγες τελικά έσβησαν μετά από οκτώ ώρες καταστροφής, ενώ οι εισαγγελείς στο Παρίσι ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τα αίτια, δηλώνοντας αρχικά πως η καταστροφή δεν έγινε από σκόπιμη ενέργεια και πιθανότατα ξεκίνησε από ατύχημα.
«Τείνουμε προς τη θεωρία του ατυχήματος», είπε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι έχουν ήδη προσληφθεί εργαζόμενοι για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, η οποία θα διαρκέσει χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.