, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα νέα σούπερ μοντέλα της Mercedes Benz

Από την έκθεση «Consumer Electronics Show» στο Λας Βέγκας, ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων για το 2019 η Mercedes-Benz. Στην έκθεση αυτή παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της CLA. Το τετράθυρο coupe της γερμανικής εταιρείας θα είναι χρονολογικά το πρώτο που εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο οι επόμενοι 24 μήνες θα πρέπει να θεωρούνται και οι πιο παραγωγικοί της σύγχρονης ιστορίας της Mercedes.

Προτεραιότητα της φίρμας αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας της στα SUV, με την πρωτοεμφανιζόμενη GLB να τοποθετείται ανάμεσα στις GLA και GLC, προσθέτοντας περισσότερα στοιχεία πρακτικότητας στο κάτω άκρο της γκάμας και διαθέτοντας την ίδια σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel με την A-Class, άρα και εκδόσεις AMG 35 και AMG 45. Το μοντέλο πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης, με πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας του μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα κάνει πρεμιέρα στην Εκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Στην ίδια διοργάνωση αναμένεται να παρουσιαστούν και οι οπτικά ανανεωμένες GLC και GLC Coupe, οι οποίες θα διατίθενται και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις και με το νέο σύστημα infotainment MBUX.

Στην ίδια αρχιτεκτονική βασίζεται και το υπερπολυτελές SUV της Mercedes-Maybach το οποίο είδαμε ως πρωτότυπο την άνοιξη του 2018 στο Πεκίνο.

Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται να δούμε την GLE Coupe ως αντίπαλον δέος της BMW X6, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα η ελληνική αγορά θα υποδεχθεί την ηλεκτροκίνητη EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Γερμανών με αυτονομία περίπου 400 χλμ., απόδοση 408 ίππους, μπαταρία 80 kWh και χώρο αποσκευών 500 λίτρων. Για το ηλεκτροκίνητο premium hatchback με τα διακριτικά EQA θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2020, χρονιά που θα πρωταγωνιστήσει και η ολοκαίνουργια GLA.

Το 2020 θα δούμε επίσης την ανανεωμένη τετράθυρη S-Class, με τις coupe και cabriolet παραλλαγές της να ακολουθούν, αλλά και την έκδοση παραγωγής του hypercar Mercedes-AMG ONE με τους 1.000+ ίππους και την υβριδική τεχνολογία της Formula 1.

Μέσα στο 2019, ωστόσο, αναμένονται τόσο η κυκλοφορία της ανανεωμένης V-Class όσο και αυτή της E-Class, ενώ η παρουσίαση της πέμπτης γενιάς της C-Class μετατίθεται για το 2021.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.