, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα… deja vu του Παντελίδη

Σε οκτώ από τα δώδεκα φετινά παιχνίδια του στη Super League ο Σάββας Παντελίδης γνώρισε παρόμοιο deja vu. Σε μόλις δύο από αυτά… χαμογέλασε. Μία με τον Αστέρα Τρίπολης και άλλη μία στο ντεμπούτο του με τον Αρη. Τις υπόλοιπες έξι φορές έφυγε από το γήπεδο με κατεβασμένο κεφάλι.
Του Θωμά Μίχου
Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως αυτό το όχι και τόσο συνηθισμένο στατιστικό που ξεκίνησε από την πρεμιέρα κι όλας του φετινού πρωταθλήματος, όταν ο 53χρονος ήταν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, τον συνοδεύει και στον Αρη, σε αυτά τα πρώτα δύο παιχνίδια που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο των Κιτρίνων. Σύμπτωση θα πείτε; Ποιος ξέρει… Το σίγουρο είναι όμως πως τα συνεχόμενα πέναλτι που κρίνουν το αποτέλεσμα κατά των ομάδων του και τα γκολ στις καθυστερήσεις αποτελούν πλέον… ρουτίνα για τον Σάββα Παντελίδη.
Ας ξετυλίξουμε το… κουβάρι αυτής της ιστορίας, όμως από την… ανάποδη. Από το τέλος της. Ο Αρης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κρατούσε στα χέρια του – μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων – το πρώτο τρίποντο σε ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα. Η υπόδειξη πέναλτι του Τζοβάρα στον Μπουζούκη, ήταν ένα ακόμα… dejavu για τον Ελληνα τεχνικό. Μια επανάληψη της ιστορίας, όπως ακριβώς αυτή συνέβη πριν από μερικές αγωνιστικές στην Τρίπολη, τότε που ο Μακέντα στο 92′ είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μανια. Αυτή τη φορά ήταν ο Χατζηγιοβάνης που ευστόχησε στο πέναλτι και χάρισε βαθμό στην ομάδα του. Με τον Παντελίδη και στους δύο αγώνες να βλέπει τη νίκη να του «φεύγει» μέσα από τα χέρια του. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε την υπόδειξη του πέναλτι, λέγοντας: «Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πέναλτι του Παναθηναϊκού. Είναι παρατραβηγμένο, γιατί καθορίζει ένα ματς».
Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο ντεμπούτο του Ελληνα τεχνικού στον πάγκο του Αρη, ήταν η σειρά του να πανηγυρίσει με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Τα δύο γκολ του Γιουνές μέσα σε 78” ήταν η εξιλέωση του 53χρονου προπονητή για τις δύο ήττες που είχε γνωρίσει μέσα στην χρονιά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή στις καθυστερήσεις. Η μία ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό με το γκολ του Νάτχο στο 92′, η άλλη ήταν από τη νυν ομάδα του (σ.σ. τον Αρη), με τα γκολ του Γιουνές (σσ. με πέναλτι στο 87′) και του Γκαρσία (στο 93′). Υπήρχε όμως και τρίτη φορά. Αυτή στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με το buzzer beater του Κουλούρη (3-2 το τελικό σκορ εκείνου του αγώνα).
Και να ήταν μόνο αυτά; Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης είχε ηττηθεί στην Τούμπα με γκολ πέναλτι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τότε ο Σάββας Παντελίδης, είχε τονίσει: «Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γκολ νομίζω πως είναι ένα τεράστιο λάθος του διαιτητή». Την επόμενη αγωνιστική ο 53χρονος τεχνικός, υποδέχτηκε στην Τρίπολη την ΑΕΚ. Αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα. 0-1. Το γκολ; Πάλι με πέναλτι (σ.σ. ευστόχησε ο Μάνταλος). «Η αυστηρή απόφαση του διαιτητή στην φάση του πέναλτι έκριναν το αποτέλεσμα», δήλωσε τότε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Συμπέρασμα: Η ιστορία για τον Σάββα Παντελίδη μέχρι στιγμής γράφεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, στα τέλη Αυγούστου. Με χαμένους βαθμός από τα… έντεκα βήματα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.