, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Τα e-mail της Αριστεράς»

Του Ευ.Καρανάσιου*

Είναι συνειδητή απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στραγγίξουν πλήρως την πραγματική οικονομία στην υπηρεσία του πρωτογενούς πλεονάσματος και του αφηγήματος της κυβέρνησης.

Ο αριθμός των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς («εις χείρας τρίτων») αυξήθηκε δραματικά το 2017.

Ο προάγγελος της κατάσχεσης για ένα μέρος των οφειλετών είναι το e-mail της εφορίας, το 2017 πραγματοποιήθηκαν 720.830 επικοινωνίες μέσω e-mail ή/και τηλεφώνου με φορολογούμενους για συμμόρφωση ως προς την υποχρέωση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι εισπράξεις από τους φορολογουμένους που συμμορφώθηκαν διαμορφώθηκαν σε 265.894.362 € (ποσοστό είσπραξης 43,79%), το μεγαλύτερο μέρος από τους υπόλοιπους είτε γιατί αδυνατούσε είτε γιατί δεν είχε το χρόνο να βρει τα λεφτά βίωσε την κατάσχεση που μπλόκαρε τους λογαριασμούς του.

Συνολικά 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε το πολύ 2.000 ευρώ στην εφορία κι αυτό καταδεικνύει την φοροδοτική εξάντληση της μεσαίας τάξης επί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το σύνολο των χρεών αυτών των φορολογούμενων δεν ξεπερνά το 1,5% των περίπου 100 δισ. ευρώ οφειλών, που άφησε πίσω του το 2017.

Την ίδια στιγμή στο απυρόβλητο έμειναν τα μεγάλα «ψάρια» δηλαδή όσοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. Ευρώ, από τους πραγματικά μεγάλους οφειλέτες την ώρα που στραγγίζεται και εξοντώνεται φορολογικά η μεσαία τάξη εισπράττονται ψίχουλα σε αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης περί αναδιανομής.

*ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και επιχειρηματίας

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.