, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την αγωνία των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης μετέφερε η Άννα Ευθυμίου στον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.
Η βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό Οικονομικών την αγωνία των επαγγελματιών για την κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την αγορά της Θεσσαλονίκης, που στηρίζει την τοπική οικονομία, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Η Άννα Ευθυμίου ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη για τα αιτήματα των συμπολιτών της, όπως της έχουν μεταφερθεί κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.
Στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, η βουλευτής εξέθεσε τις δικές της προτάσεις για τα ζητήματα αυτά, αφού επεξεργάστηκε τα αιτήματα που τις εξέθεσαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, για τη λήψη μίας σειράς μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών, αλλά και για τη διευκόλυνση ένταξης των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει υλοποιήσει για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, όπως οι ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή για θέματα που απασχολούν τους ιατρούς, τους δικηγόρους, τους επαγγελματίες ταξί, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τις εργαζόμενες μητέρες, τα ΑμεΑ, κ.α.
«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με τον κ. Σκυλακάκη, αναλύοντας θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης μας στον τομέα της οικονομίας.
Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατέθεσα στον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής τις προτάσεις μου για ζητήματα που απασχολούν κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ύστερα από το δημόσιο διάλογο που εκπόνησα μαζί τους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.
Όπως με διαβεβαίωσε, η Κυβέρνηση προχωρά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που διαμορφώνονται για κάθε κλάδο, στο πλαίσιο εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.