, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την ετοιμότητα του στόλου οχημάτων ενόψει χειμώνα επιθεώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης

Την ετοιμότητα του στόλου οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει του χειμώνα και ενδεχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, επιθεώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του αμαξοστασίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Παππά και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για την καθαριότητα, Λάζαρο Ζαχαριάδη, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
“Έχουμε μηχανήματα, αλατιέρες και εκσκαφείς πολλαπλής χρήσεως. Αυτοκίνητα πάνω στα οποία προσαρμόζονται οι αλατιέρες και υδροφόρες. Ο εξοπλισμός για την πολιτική προστασία είναι καινούργιος και πανέτοιμος, όμως τα πάντα εξαρτώνται και από το μέγεθος της κακοκαιρίας. Εάν ρίξει ένα μέτρο χιόνι θα παγώσουν όλα” δήλωσε ο κ.Μπουτάρης.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει έξι μεγάλες αλατιέρες και επτά μικρές για τον εκχιονισμό των δρόμων και πέντε υδροφόρα οχήματα για τη μεταφορά θαλασσινού νερού. Αυτή τη στιγμή, στις αποθήκες υπάρχουν 300 τόνοι χύμα αλάτι, ενώ το επόμενο διάστημα η διοίκηση θα προμηθευτεί άλλους 240 τόνους ενόψει του χειμώνα.
Παράλληλα, αλάτι έχει ήδη τοποθετηθεί σε 2.000 σακιά, προκειμένου να μοιραστούν σε διάφορα σημεία της πόλης, σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς εάν παραστεί ανάγκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.