, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Την Τρίτη η συνεδρίαση της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο-Τα κόμματα έλαβαν την ογκώδη δικογραφία

Διαδικαστικά και τεχνικά θέματα για τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι συνεδριάσεις, οι οποίες θα είναι κλειστές, απασχόλησαν τη σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, συζητήθηκε επίσης το πώς και πότε τα μέλη της επιτροπής θα λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου των εισερχομένων εγγράφων και αποφασίστηκε αυτό να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΚΚΕ διατύπωσε τη πρόταση οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε καθώς η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση, και συνεπώς οι συνεδριάσεις καλύπτονται από το απόρρητο.
Στη σημερινή συνεδρίαση τα κόμματα έλαβαν τη δικογραφία που αριθμεί 3.500 σελίδες. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή των μελών να είναι άμισθη.
Την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή, θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για τον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.