, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τιτάν: Η παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα παραμένει σταθερή

Συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για την επικείμενη εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών με παράλληλη διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Euronext Παρισίων, καθώς και τη μεταφορά της καταστατικής έδρας της στις Βρυξέλλες.
Όπως επισημάνθηκε, η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της εταιρείας και της αναβάθμισης της πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος σημείωσε ότι η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, τόσο σε επίπεδο εγχώριας παραγωγής, θέσεων εργασίας και επενδύσεων, όσο και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Συγκεκριμένα στην χθεσινή ανακοίνωση για εισαγωγή των μετοχών για εισαγωγή των μετοχών της Titan Cement International στα Euronext Βρυξελλών και Παρισίων, η εταιρεία αναφέρει ότι “η καταστατική έδρα της TITAN Cement International είναι το Βέλγιο, μία χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διοίκηση της θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει πολύχρονη παρουσία και εμπειρία“.
Από την παραπάνω κίνηση – όπως έγινε άλλωστε και στις περιπττώσεις των εταιρειών ΦΑΓΕ, Coca Cola 3E και Viohalco – όπως αναφέρει η διοίκηση της Τιτάν, δεν θα επηρεαστεί η παρουσία της στην Ελλάδα. “Η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα θα παραμείνει αμετάβλητη με δεδομένη την διατήρηση της τοπικής παραγωγής, των επενδύσεων στις δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του στην χώρα, της συνεχούς συνεισφοράς του στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης της ΤΙΤΑΝ στο Χρηματιστήριο Αθηνών“.
Για να έχουμε μία εικόνα της διεθνοποίησης του Τιτάνα αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1/5 των εργαζομένων του ( 1.142 από τους συνολικά 5.432) απασχολείται στην Ελλάδα ενώ στην χώρα μας διαθέτει 3 από τα συνολικά 14 εργοστάσια τσιμέντου που έχει αναπτύξει σε 10 χώρες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.