, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι αλλάζει ριζικά στα αεροπορικά ταξίδια μέσα στο 2019

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε ετών οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών στις Η.Π.Α. είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αλλά και να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς χωρίς ενδιάμεσες στάσεις με πτήσεις που εγκαινιάστηκαν το 2018. Εντός του 2019 θα επέλθουν ορισμένες αλλαγές που θα μεταβάλλουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler.
Μία από τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν είναι η χρήση βιομετρικών συστημάτων, η οποία ήδη εφαρμόζεται από την αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines στην Ατλάντα και βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο στη Βοστόνη, στο Ντιτρόιτ και στο Λος Άντζελες. Συστήματα αναγνώρισης προσώπου και άλλων χαρακτηριστικών θα υπάρχουν κατά τον έλεγχο των επιβατών, την παράδοση των αποσκευών και την επιβίβαση στο αεροσκάφος.
Οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδέψουν, διαλέγοντας το είδος της θέσης τους μεταξύ έξι διαθέσιμων επιλογών. Αφενός, οι ταξιδιώτες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο και το κόστος του ταξιδιού τους, αφετέρου όμως οι παροχές που απολάμβαναν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πλέον θα είναι προαιρετικές και θα λειτουργούν αυξητικά στην τιμή του εισιτηρίου. Επιπλέον, παράγοντες όπως η ώρα και η εποχή που θα πραγματοποιείται το ταξίδι αλλά και η διάρκεια της πτήσης θα επηρεάζουν το κόστος των αποσκευών των επιβατών.
Στην άνοδο του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων ενδέχεται να συμβάλουν και οι διακυμάνσεις στην τιμή των καυσίμων των αεροσκαφών. Τα προηγούμενα χρόνια η τιμή των καυσίμων είχε μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα το κόστος των εισιτηρίων να μειωθεί, ωστόσο εντός του 2018 η τιμή του αργού πετρελαίου έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από το 2014.
Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει και τις μακρινές πτήσεις, καθώς περίπου το 40% των καυσίμων των αεροσκαφών καταναλώνεται λόγω του βάρους των καυσίμων που χρειάζονται για να διανύσει το αεροσκάφος μια τόσο μεγάλη απόσταση. Προκειμένου να συμφέρουν οικονομικά τις αεροπορικές εταιρείες, οι μακρινές πτήσεις θα πρέπει να μεταφέρουν κυρίως επιβάτες που θα ταξιδεύουν σε προνομιακή θέση, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ταξιδιωτικού γραφείου Carlson Wagonlit Travel και του Bob Mann, συμβούλου αεροπορικών εταιρειών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.