, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι αναφέρει ο Δ.Θεσσαλονίκης για το λεωφορείο από την Λειψία που πήρε φωτιά

‘’Τα οχήματα είναι πολύ καλά συντηρημένα, εκτελούσαν μέχρι την αγορά τους συγκοινωνιακό έργο στη Γερμανία, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5+ και το κόστος απόκτησής τους ήταν εξαιρετικά χαμηλό, 11.000 ευρώ το καθένα’’, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα από τα λεωφορεία που αγόρασε από την Λειψία, που σκοπό είχαν να ενισχύσουν τον στόλο του ΟΑΣΘ.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

“Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης προχώρησε με δική της πρωτοβουλία στην προμήθεια 50 λεωφορείων από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λειψίας.
Τα οχήματα είναι πολύ καλά συντηρημένα, εκτελούσαν μέχρι την αγορά τους συγκοινωνιακό έργο στη Γερμανία, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5+ και το κόστος απόκτησής τους ήταν εξαιρετικά χαμηλό, 11.000 ευρώ το καθένα.
Για την προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων προηγήθηκε Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΟΑΣΘ και ακολούθησε πλήρης και εκτεταμένος τεχνικός έλεγχος από μικτό κλιμάκιο του Δήμου και του ΟΑΣΘ που μετέβη στη Λειψία, όπου και πιστοποίησε την καταλληλότητα των προδιαγραφών των οχημάτων.
Τα πρώτα 4 από τα 50 λεωφορεία βρίσκονταν επί 2,5 μήνες στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, όπου και υπήρχε η υποχρέωση συντήρησης και τεχνικού ελέγχου, όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις. Ακολούθησε η ταξινόμηση των οχημάτων και, πριν αυτά τεθούν σε κυκλοφορία, πέρασαν από ΚΤΕΟ. Η καλή χρήση των οχημάτων είναι συμβατική υποχρέωση του ΟΑΣΘ.

 

Το χρησιδάνειο του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τον ΟΑΣΘ προβλέπει την κίνησή των οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της αστικής συγκοινωνίας.
Το όχημα που παρουσίασε βλάβη αδικαιολόγητα βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Χορτιάτη μη εκτελώντας συγκοινωνιακό έργο. Τις τελευταίες ώρες διοχετεύονται ανεύθυνες πληροφορίες και σχόλια, που έχουν καθαρά μικροπολιτικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα, από ανθρώπους που απαξίωσαν τον ΟΑΣΘ, αδιαφορώντας συστηματικά για το πρόβλημα. Το μείζον ζήτημα στη Θεσσαλονίκη είναι να λυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης και να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες, ανησυχεί για τις όποιες αβελτηρίες και καθυστερήσεις και θα προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτηθούν”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.