, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι απαντά ο Π. Ψωμιάδης στις κατηγορίες που τον σχετίζουν με την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Για πολιτικές σκοπιμότητες που θέλουν τον ίδιο να εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη κάνει λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο  απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

“Η σκοπιμότητα αυτή απορρέει από τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει την επίθεση στο Δήμαρχο κο Μπουτάρη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημαντικό στέλεχος ( βουλευτής και νομάρχης) του οποίου υπήρξα εγώ επί δεκαετίας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα του ο κ Ψωμιάδης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ποινική του εμπλοκή στην υπόθεση, έχει προαναγγελθεί από σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων. «Η ποινική καταδίωξη των πολιτικών αντιπάλων αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου και βέβαια ποτέ ένα κόμμα δεν κυβερνά αιωνίως» αναφέρει ο κ Ψωμιάδης.

Ο κ Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος  και της εξύβρισης.

Οι κατηγορίες αυτές στοιχειοθετήθηκαν μετά την κατάθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία  ενώ μετέβαινε στην εκδήλωση για την επίσημη υποστολή της ελληνικής σημαίας, στην πλατεία Λευκού Πύργου, άκουσε τον κ Ψωμιάδη να τον αποκαλεί παλιοτραβέλι ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι παρότρυνε  με επιδεικτικές κινήσεις των χεριών του,  το  πλήθος, σε λεκτικές αποδοκιμασίες εναντίον του.(δημάρχου).

Ο κ Ψωμιάδης με το υπόμνημα που κατέθεσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δια μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Νικολακόπουλου, εξήγεί ότι ουδέποτε απευθύνθηκε προσωπικά προς τον κο Μπουτάρη ούτε είχε οποιονδήποτε διάλογο μαζί του. «Στα πλαίσια πολιτικών μου δηλώσεων σε δημοσιογράφους στην τηλεόραση που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στο σημείο αυτό για την εκδήλωση για τη Μνήμη της Σφαγής του Ποντιακού Ελληνισμού, χαρακτήρισα την πολιτική του κου Μπουτάρη ως «χολέρα» και όχι ως «παλιοτραβέλι», αλλά ως «πολιτικό τραβέλι».

Οι δηλώσεις αυτές σύμφωνα με τον κ Ψωμιάδη δεν είχαν στόχο να θίξουν τον ίδιο τον κ Μπουτάρη αλλά την πολιτική του καθώς «αφορούν και καυτηριάζουν τις απαράδεκτες για τον ίδιο και για πολλούς άλλους Έλληνες απόψεις του κ Μπουτάρη στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στη Σφαγή του ποντιακού Ελληνισμού και στο Θέμα της Μακεδονίας. Ως «χολέρα» εννοώ, ότι οι απόψεις του είναι πολιτικά «χολέρα» για τα εθνικά μας θέματα» εξηγεί ο κ Ψωμιάδης.

Ο ίδιος αναφέρεται στη «γνωστή αθυροστομία» όπως λέει του Γιάννη Μπουτάρη και τονίζει ότι «ως πολιτικό πρόσωπο ο κος Μπουτάρης θα πρέπει να μάθει ανέχεται την κριτική στα πολιτικά πεπραγμένα του, όσο οξεία και να είναι αυτή. Εξάλλου και ο ίδιος γνωρίζει από έντονη κριτική, την οποία ασκεί στους πολιτικούς αντιπάλους του. Ο κ Ψωμιάδης στο υπόμνημα του προς τις Αρχές, αναφέρεται στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ Μουτάρης κατά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, «προτρέποντας μάλιστα, με τα λεγόμενά του τους πολίτες να προβούν σε βιαιοπραγία σε βάρος του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, λέγοντας επί λέξη ότι «ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. «Ουδείς εισαγγελέας όμως δεν  συγκινήθηκε ή εν πάση περιπτώσει δεν θεώρησε μετά τις δηλώσεις αυτές ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Δημάρχου» αναφέρει ο κ Ψωμιάδης.

Ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης εξηγεί ότι από το βίντεο της τηλεοπτικής συνέντευξης προκύπτει ακόμη ότι δεν πραγματοποίησε καμία κίνηση προκειμένου να παροτρύνει το πλήθος να προβεί σε λεκτικές αποδοκιμασίες εναντίον του κου Μπουτάρη.  «Εξαρχής έχω δηλώσει ότι καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ιδιαίτερα, οι αξίες και αρχές που μεγάλωσα δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ, ούτε κατά διάνοια, να προτρέψω οποιονδήποτε να χειροδικήσει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο και μάλιστα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης», υποστηρίζει ο κ Ψωμιάδης.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «Με βάση την υποκειμενική θεώρηση των πράξεων μου, ουδεμία πρόθεση ή σκοπό είχα, πραγματοποιώντας τις παραπάνω δηλώσεις, να προκαλέσω σε οποιονδήποτε πολίτη τη θέληση για πράξη ή παράλειψη σε βάρος του κου Μπουτάρη, ούτε βέβαια να προσβάλλω την τιμή του». Αναφέρεται στην αθώωση του Πάνου Καμμένου ο οποίος προέτρεψε τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής να «λιντσάρουν»   τον Δήμαρχο κο Πάχτα, αφού θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δημόσιας διέγερσης σε πράξη βίας σε βάρος του.

 Δέσποινα Κρητικού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.