, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι θα αναγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση ανακούφισης των πολιτών πρόκειται να αναγγελθούν στην επερχόμενη ΔΕΘ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος εκτίμησε ότι για τις συντάξεις «η συζήτηση αναγκαστικά θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».
Οπως είπε ο κ . Τσίπρας μιλώντας στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», προτεραιότητα για τον επόμενο χρόνο είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από τη λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ και η ανακούφιση των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, βιώσιμο χρέος και πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.
«Πρέπει να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:
«Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.