, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι θα πει στην αποψινή πρώτη μετά κορoνοϊού συνέντευξη ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το βράδυ την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Εκεί θα εξηγήσει μεταξύ άλλων και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, την ευθύνη των επιχειρηματιών, καθώς και το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων, που θα έχει ανακοινωθεί νωρίτερα από τους υπουργούς κ. Πέτσα, Θεοδωρικάκο και Κεραμέως.
Με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, ο πρωθυπουργός έδωσε το περίγραμμα των στόχων της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων: «Υπεράσπιση της εργασίας, στήριξη των επιχειρήσεων και ελάφρυνση των νοικοκυριών από βάρη, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση».
Αύριο, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία εκτός του νομού Αττικής μετά από πολύ καιρό. Θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα περπατήσει σε κεντρικό εμπορικό δρόμο για να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ αναμένεται να μεταβεί και σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.
Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά περιοδειών στην περιφέρεια που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα, επιστρέφοντας σε μια πρακτική που είχε υιοθετήσει την περίοδο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε νέα τηλεδιάσκεψη του Smart Covid Management Group, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και τα θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στον ξένο Τύπο. Πρόκειται για την τρίτη τηλεδιάσκεψη των πρωθυπουργών οκτώ χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με περισσότερα από δέκα νομοσχέδια να εισάγονται με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό εντός του Ιουνίου στη Βουλή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.