Τι κερδίζετε αν τρώτε μισό αβοκάντο την ημέρα
Τι έδειξε η έρευνα
Η έρευνα έδειξε ότι όσοι το κατανάλωναν τακτικά είχαν υψηλότερη πρόσληψη ινών, καλών λιπαρών, βιταμινών Ε και C, φολικού οξέος, μαγνησίου, χαλκού και καλίου. Επίσης κατανάλωναν λιγότερους υδατάνθρακες, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν αβοκάντο.
Επέδειξαν, επίσης, σημαντικά μειωμένη συχνότητα εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου (συνδυασμός υψηλής αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και διαβήτη), ενώ είχαν και χαμηλότερα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ομοκυστεΐνη (homocysteine), που είναι σημάδι σκλήρυνσης των αρτηριών, θρόμβων αίματος και άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τι λένε οι ερευνητές
Η δρ O’Neil πρόσθεσε: “Η κατανάλωσή του συνδέεται με την υψηλότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι καίρια για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων”.
Στην μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων Hass Avocado Board και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Internal Medicine Review, οι επιστήμονες συστήνουν ότι μια υγιεινή πρόσληψη ήταν περίπου μισό μέσο αβοκάντο την ημέρα.
Η επικεφαλής του εν λόγω συμβουλίου, Nikki Ford, είπε: “Καθώς χρηματοδοτούμε πρόσθετες κλινικές μελέτες που διερευνούν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρέσκου αβοκάντο και της διαχείρισης του βάρους και των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους γιατρούς να το συστήνουν ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής”.
Πολλαπλές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει τα αβοκάντο με οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από την αντιγήρανση έως την αποτροπή των καρδιακών παθήσεων και ακόμη και του καρκίνου.