, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι «μαγείρευαν» στη… μυστική συνάντηση στο γραφείο του Τσακαλώτου;

Λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσε παρά να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε μια μυστική, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε,  σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν, με χιουμοριστική διάθεση, ότι το «μενού» της συνάντησης ήταν οι εκλογές, αλλά τέτοιου είδους κινητικότητα, δεν φαίνεται να σχετίζεται ιδιαιτέρως με αμιγώς κυβερνητικά θέματα και μάλλον προδίδει πολιτικές διεργασίες.

Μάλιστα, η Θεανώ Φωτίου απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά με την συνάντηση ή και για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών για τον οποίο ρωτήθηκε, λέγοντας: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Στο ίδιο ύφος και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, που ρωτήθηκε αν είναι έτοιμοι στο υπουργείο του και για βουλευτικές εκλογές, απάντησε κατά την αναχώρησή του, μπαίνοντας στο ίδιο ασανσέρ με την Θεανώ Φωτίου: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;»!

Ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ερώτηση γιατί συγκεντρώθηκε στο γραφείο του «το μισό υπουργικό συμβούλιο», απάντησε με χαμόγελο πριν αποχωρήσει: «Τώρα γίνεστε υπερβολικοί».

Η ουσία είναι πως η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς και η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ουδείς αποκάλυψε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μέχρι τόσο αργά στο υπουργείο, το αντικείμενο της συνάντησης. Είναι βέβαιο όμως πως η δίωρης διάρκειας συζήτηση είχε αποκλειστικά πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο. Το πολιτικό «μενού» προφανώς περιελάμβανε και την «γραμμή» που θα τηρήσουν οι «53» της πολιτικής ομάδας, της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.